۱۰ تغییر رایج بدن در دوره ی بارداری

تاثیر آرامش بخش بوی مادر بر نوزاد
۱۳۹۸-۰۴-۰۵
نمایش همه

دکتر مامک پارکی dr mamak Parki

این مقاله ترجمه مقاله منتشر شد در سال ۲۰۱۸ به نام “۱۰ Common Body Changes During Pregnancy” است .

بدون شک بارداری یکی از نقاط عطف زندگی زنان بوده و دارای چالش های خاص خود نیز می باشد. اگر شما به دنبال یک طرح و برنامه برای بارداری خود هستید، آنگاه باید این مقاله را با دقت مطالعه کرده و خود را از لحاظ ذهنی برای مواجهه با این شرایط آماده کنید. به محض اینکه این کار را انجام دهید، دیگر بعد از آنکه باردار شدید، دچار ترس یا تعجب نخواهید شد.
در این جا به رایج ترین تغییرات در بدن افراد باردار اشاره می کنیم که باید انتظار آنها را داشته باشید.
۱٫ درد پستان
اولین نشانه ی بارداری را در سینه های خود مشاهده خواهید کرد. آنها بزرگتر و حساس تر می شوند و حتی درد می گیرند چراکه سطح حساسیت عمومی بدن نیز افزایش پیدا می کند. گاها این میزان حساسیت، ناخوشایند می باشد. باید توجه داشته باشید که آنها کوچکتر نخواهند شد!
باید خود را برای سینه هایی با اندازه ی بزرگتر آماده کنید چراکه آنها هر سه ماه یکبار بزرگتر خواهند شد. دلیل این مساله بدین شرح است که هورمون ها در حال آماده سازی بدن شما جهت تامین شیر نوزاد بعد از تولد او هستند. بنابراین شما نمی توانید کار زیادی در این رابطه انجام دهید! شما باید نسبت به اندازه ی سینه های خود، احساس غرور کنید و برای خرید سینه بند های بزرگتر اقدام نمایید که البته این کار باعث ترشح اندورفین در بدن شما ( به خاطر حس خوب خرید کردن) نیز خواهد شد.
۲٫ نوسان خلق و خو
نوسانات خلق و خو یک تغییر جسمانی رایج در دوره ی بارداری محسوب می شوند. البته این نوسانات، چیز جدیدی محسوب نمی شوند؛ ما در طول زندگی، چرخه های نوسان خلق و خو را تجربه می کنیم، اما حامله بودن یک مساله ی مهم برای بدن شما محسوب می شود، بنابراین، نوسانات خلق و خو در این حالت را همانند تنش های پیش از قاعدگی بر استرویید ها در نظر بگیرید. با جریان هورمون ها، شما دچار نوسانات زیادی در عواطف خود خواهید شد.
اشک ریختن های زیاد به خاطر شکستن ناخن یا حتی گریه کردن شدید به هنگام دیدن فیلم در جست و جوی nemo ، کاملا طبیعی خواهد بود؛ درضمن مشکلات عاطفی نیز در این حالت، بخشی از ماجرا محسوب می شوند. یک ویژگی دیگر در بحث نوسانات خلق و خو، تغییر مزاج شدید (ویار) نسبت به ترکیبات عجیبی از غذاها است. سعی کنید از این مساله لذت ببرید اما مراقب باشید که چه غذاهایی مصرف می کنید تا شرایط شما بدتر نشود.
۳٫ تهوع صبحگاهی
اگر مشکلات و دشواری های عاطفی، کافی به نظر نمی رسند، شما باید به تهوع صبحگاهی نیز توجه داشته باشید. برخی از افراد هستند که نه فقط در صبح ، بلکه در اکثر مواقع در حال استفراغ می باشند. این رویدادها معمولا در سه ماهه ی اول رخ می دهند و زنان باردار احساس می کنند که درگیر یک حالت خماری طولانی مدت شده اند. البته در موارد نادر نیز برخی از خانم ها کلا دچار تهوع صبحگاهی نمی شوند. چنین چیزی تا حدی برای آنهایی که واقعا عذاب می کشند، غیر منصفانه به نظر می رسد، اما این حالت های ناخوشایند، به طور ناگهانی نیز برطرف می شوند و بنابراین خیلی نگران آنها نباشید.
۴٫ مشکلات پوستی
هرچند که مشکلات پوستی در دوران بارداری شایع هستند اما در تمام خانم ها رخ نمی دهند. با توجه به تغییرات هورمونی شدید، برخی از زنان باردار با آکنه ، راش و لگه های رنگدانه در صورت خود مواجه می شوند. البته این مشکلات پوستی در گردن و سینه ها نیز مطرح می باشند. آنها ناشی از حاملگی بوده و بنابراین شما نباید بترسید و بدون احتیاط از داروهای مختلف استفاده نمایید یا به دکتر مراجعه کنید. بعد از به دنیا آمدن نوزاد، وضعیت پوست مادر بهبود پیدا می کند.
سایر اثرات بر پوست شامل ترک های پوستی می باشند. شما تا دو برابر اندازه ی نرمال خود در دوره ی بارداری رشد می کنید بنابراین واضح است که ترک های پوستی رخ می دهند که عمدتا در ناحیه ی شکم مطرح می باشند. استفاده از ویتامین E باعث حداقل شدن این اثرات منفی می شود.
۵٫ احتباس مایعات
در دوره ی بارداری، بدن انسان سیالات بیشتری را در خود حفظ می کند و چنین یچزی باعث ایجاد ورم در صورت و انگشتان و مچ پا می شود. وضعیت در تابستان بدتر خواهد بود و به همین خاطر شما باید از خوردن سدیم (نمک) و حتی شکر اجتناب کنید. مقدار زیادی آب بنوشید چراکه به شما کمک می کند تا نمک را دفع نمایید. احتباس مایعات، امری است که پزشک باید به آن توجه کند و پیگیری های لازم را در خصوص وضعیت شما انجام دهد.
۶٫ افزایش وزن
بله! حاملگی دوره ای است که در آن، شما به حداکثر وزن بدن خود برای تطبیق با شرایط نوزاد در رحم، خواهید رسید. ممکن است چنین چیزی باعث اختلال در عزت نفس شما شود. درضمن تغییرات هورمونی نیز در این رابطه نقش ایفا می کنند و شما احساس افسردگی و ناراحتی خواهید کرد. یک محیط مناسب و دوست داشتنی، تضمین کننده ی این مساله خواهد بود که دوره ی بارداری برای شما خوشایند است.
درهر صورت اضافه وزن در این حالت، زیبا به نظر نمی رسد چراکه شما شاهد رگ های برامده روی پاها و فرج خود خواهید بود که دلیل این مساله، اضافه وزن ناشی از حاملگی است. مراقب این موارد باشید و سعی کنید که آنها را بپوشانید تا احساس جذابیت کمتر و ناراحتی به شما دست ندهد. مادران باید در تمام مواقع، از لحاظ روانی در وضعیت خوبی قرار داشته باشند چراکه چنین چیزی تضمین کننده ی سلامت و شادی آنها بعد از تولد نوزاد است.
۷٫ مثانه ی بیش فعال
افزایش میزان دفع ادرار در دوره ی بارداری کاملا رایج است. وقتی که نوزاد در رحم شما جابجا می شود، شما احساس می کنید که به مثانه ضربه وارد شده است. گاها ممکن است که حتی به موقع به دستشویی نرسید! در هرصورت شما حداقل ۲۰ بار در روز، دستشویی خواهید رفت. تمرینات کف لگن یک روش مناسب جهت کاهش دشواری ها و مشکلات در این رابطه محسوب می شوند. و بله! شما باید تا می توانید آب بنوشید چراکه بدین وسیله، همراه با ادرار خود، سم های مختلف را از بدن دفع خواهید کرد.
۸٫ حرکات روده
یبوست نیز یکی از تغییرات رایج در دوره ی بارداری محسوب می شود مخصوصا اگر از مکمل های آهن استفاده کنید. بهترین روش برای اجتناب از چنین چیزی، شامل خوردن غذاهای حاوی آهن بجای مکمل است. شما باید میوه هایی همانند موز، سیب و سبزیجاتی همانند اسفناج و هرگونه سبزی دارای برگ های سبز را مصرف کنید. تمام این مواد توسط مادر طبیعت برای شما خلق شده اند؛ می توان این طور گفت که مادران همیشه بهترین ها را می دانند.
۹٫ رفلاکس اسید/سوء هاضمه
سوزش معده یا رفلاکس اسید و سوء هاضمه در دوره ی بارداری، مشکلساز می باشند. همزمان با رشد نوزاد در داخ رحم، اعضای بدن شما جابجا شده و سعی می کنند که فضای کافی برای جنین ایجاد کنند. چنین چیزی باعث می شود که شما بعد از خوردن غذا احساس خوبی نداشته باشید. بهترین راه حل شامل کوچک کردن وعده های غذایی و افزایش تعداد آنها است. شما می توانید از دم نوش های مختلف نیز استفاده کنید.
۱۰٫ تغییرات در زندگی زناشویی
تغییرات هورمونی باعث می شوند که میزان تمایل شما به رابطه ی زناشویی، کاهش یا افزایش پیدا کند. هر دو حالت امکان پذیر هستند و وابسته به وضعیت هورمون ها می باشند. بنابراین شما باید تا جایی که می توانید در هورمون های خود تعادل ایجاد کنید. این نهایت کاری است که شما می توانید انجام دهید البته تا قبل از آنکه نوزاد شما رشد کند و به مدرسه برود!

تماس با ما
آدرس مطب