چه واکسن هایی در دوران بارداری توصیه می شود و کدام یکی ها را نباید تزریق کرد؟!
به طور کلی واکسن هایی که حاوی ویروس های کشنده ای هستند (غیر فعال) در طی بارداری داده می شوند. واکسن هایی که شامل ویروس های فعال هستند برای زنان باردار توصیه نمی شوند.
واکسن آنفولانزا : این واکسن معمولا برای زنانی که باردار هستند، در فصل آنفولانزا توصیه می شود، کلا از نوامبر تا مارس. واکسن آنفولانزا از یک ویروس غیر فعال ساخته شده، بنابراین برای هردوی مادر و نوزاد امن تر است. از اسپری واکسن آنفولانزا خودداری کنید، که از ویروس زنده و فعال ساخته شده است.
توکسوئید کزاز : واکسن دیفتری توکسوئید کاهش یافته و واکسن سیاه سرفه می باشد. یک دوز از واکسن Tdap است که در طی بارداری توصیه می شود تا نوزاد را از سیاه سرفه در امان نگه دارد. صرف نظر از زمانی که آخرین Tdap را زده شده، یا واکسن کزاز و دیفتری را تزریق شده است. در حالت ایده ال، این واکسن باید بین هفته های ۲۷ ام و ۳۶ام از دوره بارداری زده شود.
تزریق واکسن آنفولانزا و Tdap در دوران بارداری می تواند از عفونت جلوگیری کرده و به حفاظت نوزاد بعد از تولد قبل از اینکه واکسیناسیون شده باشد، کمک کند. این خیلی مهم است زیرا آنفولانزا و سیاه سرفه می توانند برای نوزادان خطرناک باشند.
اگر مادر سفر خارج از کشور داشته باشد، یا در خطر عفونت بسیاری باشد، پزشک توصیه می کند که ممکن است نیاز به دیگر واکسن هایی هم در دوران بارداری داشته باشد، مثل هپاتیت A و واکسن هپاتیت B.
پزشک برخی واکسن ها هم توصیه می کند تا از زدن آن ها پرهیز شود. واکسن های دارای ویروس فعال، به خاطر اینکه در معرض خطر احتمالی زیادی هستند. نمونه هایی از این واکسن که باید پرهیز شوند عبارتند از :
برخی واکسن ها هم هستند که قبل از بارداری توصیه می شوند. واکسن های فعالی که حداقل یک ماه قبل از بارداری نیاز می باشند. شریک زندگی و دیگرانی هم که رابطه نزدیکی دارند، باید واکسن آنفولانزا را دریافت کنند تا خطر ابتلا به آنفولانزا را کاهش دهند. اگر هم واکسن Tdap را زده باشند، دیگر نیازی به ایمن سازی برای سیاه سرفه نمی باشد.