چرا برخی دچار خشکی یا آتروفی واژن می شوند؟
سندرم ادراری تناسلی در یائسگی که با حروف اختصاری GSM نشان می دهند و با نام آتروفی واژن می شناسند، باعث کاهش تولید استروژن می شود. با کاهش استروژن بافت واژن هم نازک تر، خشک تر، دارای انعطاف پذیری کمتر و شکننده تر می شود.
البته ناگفته نماند که آتروفی واژن یا خشکی واژن با لیزر هم قابل درمان می باشد.
نشانه های GSM یا آتروفی واژن شاید از زمانی که در سال های یائسگی آزارتان داده باشد، شروع شود، یا اینکه شاید هم تا قبل از ورود به یائسگی برایتان مشکلی نباشد. گرچه این شرایط متداول هستند، اما همه زنان تجربه GSM را ندارند. فعالیت های جنسی مرتب، به داشتن بافت واژنی سالمتری کمک می کند.
سیگار کشیدن : سیگار کشیدن روی گردش خون تاثیر می گذارد، در نتیجه بافت واژن و دیگر بافت ها اکسیژن کافی دریافت نمی کنند. سیگار کشیدن هم چنین تاثیرات طبیعی استروژن روی بدن را کاهش می دهند. در کل، زنانی که معمولا سیگار می کشند، زودتر یائسه می شوند.
زایمان هایی که واژینال نبودند : محققان طبق تحقیقاتی که کردند ، به این نتیجه رسیدند که زنانی که زایمان واژینال اصلا نداشته اند، احتمالا بیشتر در معرض سندرم GSM خواهند تا زنانی که زایمان های واژینالی داشته اند.
نداشتن هیچ فعالیت جنسی : فعالیت جنسی جریان خون را افزایش می دهد و بافت واژینال را منعطف تر می کند.
سندرم GSM زنان را در معرض خطراتی همچون موراد زیر قرار می دهد :
عفونت های واژینال : در تعادل اسیدی واژن تغییراتی ایجاد می شود که عفونت واژن را بیشتر می کند.
مشکلات ادراری : تغییرات ادراری که به دنبال این سندرم هستند و ممکن است خانم ها تجربه ریزش ادرار یا سوزش ادرار داشته باشند. برخی خانم ها هم عفونت های دستگاه ادراری یا بی اختیاری را تجربه می کنند.